Вести

6.5.2021.

Завршни национални ниво„Читањем до звезда”

Завршни, националниниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике основних школа биће одржан виртуелно у понедељак, 5. и уторак, 6. маја 2021. године. Првог дана биће организовано онлајн такмичење у квизу знања с почетком у 10 часова на којем ће учествовати и две екипе из Суботице, обе из Основне школе „Матко Вуковић”. Наредног дана биће представљени креативни радови међу којима и плакати ученика из основних школа „Владимир Назор” из Ђурђина и „Матко Вуковић” из Суботице, победника претходног нивоа такмичења. Почетак је у 8 часова.

Овим такмичењем биће завршен пројекат за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике основних школа за школску 2020./21. годину који је ове године због пандемије короне вируса на свим нивоима одржан виртуелно. Овогодишња тема била је „У свету књига”.

Организатори квиза су Библиотекарско друштво међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“