Вести

6.5.2021.

Завршница квиза „Мрежа читања” за средњошколце

У петак, 14. маја 2021. године биће одржана завршна фаза пројекта „Мрежа читања”, квиза знања и креативности за средње школе у школској 2020./2021. години. Ово онлајнтакмичење окупиће 176 средњошколаца из целе Хрватске међу којима су и Суботичанке, ученице гимназије „Светозар Марковић”: Луциа Мамужић, Сара Вуковић и Јосипа Кујунџић те суботичке Медицинске школе: Јана Михајловић, Божана Вујачић и Јосипа Хорвацки. Оне су се пласирале на завршни, национални ниво онлајн квиза знања који ће бити одржана у петак, 14. маја 2021. године у подне.

Међу учесницима националног такмичења, у категорији мултимедијалног рада је и Дарио Војнић Хајдук из Политехничке школе. Његов рад оцењиваће жири заједно са преостала 33 рада која су се пласирала у завршницу такмичења.

Овогодишњи квиз „Мрежа читања” посвећен је теми „Књига, књижара, библиотека” а ученици су требали прочитати следећа књижевна дела: Нина Џорџ: Мала књижара у Паризу, Вероника Хенри: Како пронаћи љубав у књижари и Ејми Мајерсон Књижара јучерашњих дана. Такмичење „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара, док га у Суботици спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“