Вести

20.4.2022.

Представљање књиге Ивана Скендеровића „Трагом старих матичних књига у Суботици”

Завод за културу војвођанских Хрвата приређује представљање књиге „Трагом старих матичних књига у Суботици : Историја једне мале гране велике породице Скендеровић” аутора Ивана Скендеровића у четвртак, 21. априла 2022. године с почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица.

Књига је штампана 2020. године као четврта у Библиотеци „Приноси за историјска истраживања” Завода за културу војвођанских Хрвата. Рецензент је др Роберт Скендеровић, а уредница Катарина Челиковић. Аутор Иван Скендеровић на 256 страница доноси не само причу о Скендеровићима, већ је праћена са сто четрдесет илустрација, те особито вредним породичним стаблом, што је плод дугогодишњег трагања за фотографијама и архивским изворима.

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“