Вести

14.9.2022.

„Није лако кад си млад”

С новом школском годином почињу и нови квизови за подстицање читања. Први је Национални квиз за подстицање читања који организују Библиотеке града Загреба, Хрватски центар за дечју књигу и Одељење за децу и младе с Медијатеком. Квиз се спроводи и у Суботици и околини, за децу виших разреда основних школа који наставу похађају на хрватском језику посредством Градске библиотеке Суботица. Организује се у склопу манифестације Месец хрватске књиге који је ове године посвећен младима јер је 2022. година проглашена Европском годином младих. Тема гласи Генерација К, чиме се алудира на постојеће поделе генерација, а ставља нагласак на два кључна појма – књигу и библиотеку. Мото овогодишњег Месеца хрватске књиге је Мисли на себе – читај! У том духу Национални квиз за подстицање читања, као један од средишњих програма манифестације, носи назив Није лако кад си млад.

Као и прошле године, за решавање онлајн квиза који се налази на https://www.mhk.hr/kviz/ потребно је прочитати три књиге:

1. Елизабета Кончић Трлек: Пошта за Ли

2. Зоран Понграшић: Криве су сека и сека

3. Ивана Шојат: Облак чворака

и послужити се одређеним онлајн изворима.

Важна обавештења:

- Рок за решавање онлајн упитика је 25. октобар 2022. године.

- Код попуњавања квиза потребно је у падајућем менију одабрати место и школу коју похађате.

- Само тачно попуњени упитници учествују у извлачењу награда.

- У Хрватском центру за дечју књигу у Загребу крајем октобра биће извучена имена два ученика који ће бити награђени четвородневним путовањем у Загреб на завршну свечаност и јавно извлачење награда које ће бити уприличено 15. 11. 2022. у Националној и универзитетској библиотеци. Списак награђених биће објављен почетком новембра.

- За остале учеснике Градска библиотека Суботица обезбедиће и 15 утешних награда.

Читајте, уживајте у одличним књигама и сретно!

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“