Вести

3.5.2023.

Национално такмичење „Читањем до звезда” за основце

Национални ниво Националног пројекта за подстицање читања, такмичење у знању и креативности „Читањем до звезда” за ученике основних школа биће одржан у петак, 5. маја 2023. године у Чаковцу, Хрватска. Поред бројних екипа из целе Хрватске на овом такмичењуу категорији квиза знања учествоваће и ученици ОШ „Матко Вуковић” из Суботице:Карло Кујунџић, Николина Мачковић и Оља Матаијадок ће се у категорији креативног рада, плаката, такмичити Сара Дулић из ОШ „Владимир Назор” из Ђурђина.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Библиотекарско друштво међимурске жупаније, а у Суботици га је спровела Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Овогодишња тема такмичења „Читањем до звезда” за основне школе била је „Волим Лондон” а ученици су требали прочитати три књиге.Овим последњимтакмичењем биће завршен пројекат за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике основних школа за школску 2022./23. годину у којем су учествовали и ученици који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину.

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“