Вести

22.5.2023.

Додела награда средњошколцима- „Мрежа читања”

У четвртак, 25. маја 2023. године у новој читаоници Градске библиотеке Суботица с почетком у 18 часова биће организована свечана додела награда и диплома суботичким средњошколцима који су током протекле школске 2022/2023. године учествовали у квизу знања и креативности „Мрежа читања”. Ово такмичење у Хрватској организовала је Хрватска мрежа школских библиотекара а реализацију у Суботици су спровели Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч” који су и припремили захвалнице и пригодне награде за 28 ученика суботичке Гимназије „Светозар Марковић”, Политехничке и Медицинске школе који наставу похађају на хрватском језику. У односу на прошлу школску годину ове је било чак десет више пријављених ученика а од укупно три нивоа такмичења на последњи, трећи, национални ниво, пласирало се чак 14 средњошколаца из Суботице, што је завидан успех.

Најављеним програмом биће обележен завршетак још једне сезоне овог интересантног квиза за подстицање читања за средњошколце у нашем граду који је реализован у три нивоа такмичења и две категорије- онлајн тест знања или мултимедијални рад. Тема квиза „Мрежа читања” протекле школске године била је „У мрежи различитости” па су ученици читали следећа књижевна дела: Јелена Кастанети (Живјети), Ли Бардуго (Шест врана) иМиро Моровић (Воштани принц).

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“