Aktivnosti

16.5.2019.

Održana nacionalna razina kviza „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce

Online kvizom nacionalne razine održanim 10. svibnja u cijeloj Hrvatskoj i u Subotici završen je kviz znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce. Toga dana test je rješavalo 93 srednjoškolca među kojima su bili i subotički đaci, Mario Evetović, učenik Politehničke škole i Zdenko Ivanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković”. Mario Evetović se također plasirao i u kategoriji multimedijskog uratka skupa s Emanuelom Bošnjak, učenicom subotičke Gimnazije te je na ovoj posljednjoj razini natjecanja za ocjenjivanje bilo ukupno 16 multimedijskih uradaka.

Tema ovogodišnjeg kviza bili su putopisi a za sudjelovanja na nacionalnoj razini trebalo je pročitati i treće odabrano djelo, knjigu Hrvoja Šalkovića Pravi se da ovo nisi vidio.

U velikoj konkurenciji gdje su nijanse odlučivale subotička ekipa osvojila je zadovoljavajuće rezultate. Mario Evetović podijelio je 11. mjesto s još 7 učenika u testu znanja s ukupno 71% točnih odgovora, odnosno bio je deveti u kategoriji multimedijskog uratka. Zdenko Ivanković je sa 60% točnih odgovora osvojio 20. mjesto. Emanuela Bošnjak bila je 16. u kategoriji multimedijskog uratka.

Ponosni na subotičke đake, i one koji su sudjelovali u prethodnim razinama natjecanja kao i one koji su stigli do samog kraja jer su odabrali čitanjem vinuti se do zvijezda.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“