Preporučamo

Zoran Pilić :
„Đavli od papira”

„Đavli od papira”

Drugi roman Zorana Pilića „Đavli od papira” bavi se Zagrebom sadašnjice, ponajviše njegovim književno-kulturnim segmentom.

„Đavli od papira” sadrže dva romana u sebi: „Tattoo" i „Franzenov protvanj". Oba glavna fabularna tijeka - priča o piscima i priča o nasilju među srednjoškolcima - imaju dodirnih točaka i obje su priče ispričane točno kako treba: priča o piscima uz obilnu dozu humora i ironije, priča o nasilnim klincima vrlo intimno, emocionalno, i dokumentarno, bez patetike i moraliziranja. U eksplozijama nasilja i smijeha, između zbilje i umišljaja, zveckaju nevidljive škare ostavljajući iza sebe đavle od papira, likove ponekad toliko stvarne da biste ih - ako vam ponestane sreće - već danas mogli susresti na ulici.

Ovaj roman itekako zaslužuje preporuku kako mlađem tako i starijem čitatelju, knjigoljupcu koji je stjecajem vlastite sudbine „dio sistema" i onome koji se smatra „alternativom", zato što duhovitošću, ležernošću i neposrednošću govori o ozbiljnim i aktualnim temama na zanimljiv način.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“