Preporučamo

Sue Townsend :
Žena koja je legla u krevet na godinu dana

Žena koja je legla u krevet na godinu dana
  Onoga dana kada su njezina djeca otišla studirati, Eva je legla u krevet i ostala u njemu. Sedamnaest godina samo je željela viknuti svijetu: „Stani! Silazim!” Sada joj se za to napokon pružila prilika. Time nikako nije zadovoljan njezin muž doktor Beaver, astronom koji provodi vrijeme zureći u svemir koji se širi, održavajući osmogodišnju preljubničku vezu s kolegicom Titanijom te besposličareći u preuređenom vrtnom spremištu. Žali se da je Eva doživjela živčani slom i uzdigla privlačenje pozornosti na novu razinu. Ali glas o Evinu odbijanju da ustane iz kreveta brzo se širi. Horde obožavatelja pišu joj i okupljaju se na ulici ne bi li ugledali anđela. I tako, premda joj svijet uporno zadire u mir, Eva iz zatočeništva u krevetu napokon počinje shvaćati što je sloboda.
  Žena koja je legla u krevet na godinu dana duhovit je i dirljiv roman o tome što se dogodi kad netko prestane biti osoba kakva svi žele da bude. Sue Townsend, najduhovitija britanska spisateljica u zadnja tri desetljeća, napisala je genijalno djelo koje vadi mast suvremenom obiteljskom životu. Roman je s engleskoga preveo Ozren Doležal.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“