Hírek

2013.5.10.

Utazni annyi, mint élni

A Szabadkai Városi Könyvtár idén május16-án és 17-én hetedik alkalommal rendezi meg az Irodalmi KIŠ-ernyő elnevezésű irodalmi rendezvényt, amelyet Danilo Kiš, az ismert író és fordító életének és munkásságának szentelnek. Az idei rendezvény a Kulturális utazások Szeged és Szabadka régiójában elnevezésű projekt (CULTRAIL) részeként az IPA Határon Átnyúló Együttműködási Program keretében jött létre, s az ideiIrodalmi KIŠ-ernyő címe is erre utal: Utazni annyi, mint élni.

Ezúttal egy rendhagyó utazásra is sor kerül a Szabadka-Palics-Hajdújárás-Bácsszőlős-Horgos-Kamarás-Palics útvonalon a vasútállomások érintésével. Minden egyes állomáson előadást hallhatnak, kiállítást és zenés műsort rendezünk.

A rendezvény második napján 10.00 órai kezdettel a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében sor kerül a KIŠobran- KIŠ-ernyő tanácskozásra. Előadók: Gojko Božović, Draginja Ramadanski, Zoran Janić, Boško Krstić, Tolnai Ottó, VégelLászló, SzajbélyMihály és Vladimir Arsenijević.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"