Активности

29.10.2009.

Изложба диносауруса

Поводом акције "Читам и скитам", у организацији Градске библиотеке Суботица библиотека је приликом извлачења на Дан библиотеке доделила 103 награде најсрећнијим учесницима квиза: 15 бесплатних годишњих чланских карата библиотеке, 45 поклон књига, затим путовање у Београд за 42 учесника и један бицикл. Деца која су добила награду - путовање на изложбу диносауруса, 29. октобра 2009. године посетили су Природњачки музеј у Београду и поставку "Диносaуруси из Аргентине".

Ова јединствена изложба приказује остатке једног ишчезлог света и покушава да га реконструише, а деци, осим тога, нуди разне интерактивне програме у којима се кроз игру могу упознати са светом џиновских "гуштера".

Учесници екскурзије су затим уз пратњу кустоса музеја посетили и сталну поставку Пиродњачког музеја, изложбу под називом "Рибе" у Галерији на Калемегдану.

Награђена деца су била из oсновних школа Старог Жедника, Новог Жедника, Таванкута, Љутова, Палића и Суботице. Учествовање у квизу Читам и скитам им је осим доживљаља дружења са књигом пружило и незабораван доживљаљ путовања, дружења и нових сазнања.

Излет су омогућили:

Градска библиотека Суботица,
ЈП Суботица-транс,
Миленијум осигурање.

Главну награду квиза, бицикл, поклонила је продавница Венера бајк.

Поклон књиге су обезбедиле књижаре Плато и "Данило Киш".

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“