Активности

26.2.2018.

Суботички Гимназијалци успешни на регионалном такмичењу „Читањем до звезда”

Петоро ученика суботичке Гимназије „Светозар Марковић”: Нађа Ковач, Маријана Мачковић, Зденко Иванковић, Даниел Кујунџић и Лука Прћић, који су попуњавали онлајн упитник на регионалном такмичењу „Читањем до звезда” и њихова колегиница Емануела Бошњак која је учествовала с мултимедијалним радом, пласирали су се на државни ниво овог квиза креативности и знања. Регионално такмичење одржано је целој Хрватској и у Суботици у петак, 23. фебруара и у њему је учествовало 273 средњошколца. За овај ниво квиза ученици су поред наслова с првог нивоа Аугуст Шеноа „Златарево злато” и Миро Гавран „Јудита” требали прочитати и трећу књигу, дело Марка Зусака „Крадљивица књига”. У предвиђених 50 минута одговарали су на 60 питања. Према одлуци жирија бодовни праг потребан за пласирање на државно такмичење био је 42 тачна одговора, односно 70%.

Успешна је била и Емануела Бошњак, којој је ово друг пут да учествује у овом квизу. Талентована гимназијалка је и ове године израдила мултимедијални рад односно анимацију заданог Шеноиног дела „Златарево злато”.

Наредни, последњи ниво квиза – национално такмичење, биће одржано 11. маја. До тада ће Емануела дорадити свој рад а Нађа, Маријана, Зденко, Даниел и Лука ће прочитати и четврти наслов „Витез славонске равни”, дело које је написала Марија Јурић Загорка.

Квиз „Читањем до звезда” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“