Вести

11.12.2017.

Суботички гимназијалци успешни на првом нивоу „Читањем до звезда”

У петак, 8. децембра тачно у подне у целој Хрватској али и у Суботици реализован је први ниво квиза знања и креативности „Читањем до звезда”. Освојивши потребан праг бодова на школском такмичењу Емануела Бошњак која је израдила мултимедијални рад те Нађа Ковач, Маријана Мачковић, Зденко Иванковић, Даниел Кујунџић и Лука Прћић, ученици суботичке Гимназије „Светозар Марковић” који су решавали онлајн упитник пласирали су се на регионални квиз који ће бити 23. фебруара 2018. године. Задовољни резултатима суботички гимназијалци настављају с читањем јер за сваки наредни ниво добијају нову књигу за читање. До следећег такмичења требају прочитати и књигу Марка Зусака „Крадљивица књига”.

Квиз знања и креативности „Читањем до звезда” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“